To soboto smo se Mravi udeležili fotoorientacije po Ljubljani, in sicer kar 4 ekipe. 

MČ-ji smo z orientacijo pričeli malo po 10. uri. Trije vodi so se združili pod imenom Šljive, tako da je bilo v ekipi 8 MČ-jev - Jon, Gaja, Lina, Maks, Domen, Filip, Tim in Jure. 

Pri prvi KT se nam je malo zalomilo, saj smo sprva hodili v napačno smer, ko pa smo še enkrat pogledali fotografijo in se posvetovali, smo hitro napredovali v pravo smer. Prva KT je bil aeronavtični muzej, kjer smo morali iz štartnega lista hitro izdelati papirnato letalo, nato pa ga vreči čim dlje. 

Po končani nalogi je sledila hitrostna etapa, ki se je končala pri drugi KT (Narodni galeriji), kjer smo se morali postaviti tako, da smo se čim bolj približali postavitvi na umetniški sliki. Umetniško razpoloženi smo še nekaj trenutkov pozirali za fotografe, potem pa smo že hiteli na KT3. 

Tretja kontrolna točka je bil mestni muzej, kjer smo se morali s pomočjo žlic in posode dokopati do igračk, skritih v pesku. Članom je uspelo izkopati 2 igrački, a so bili trdno odločeni, da izkopljejo še ostale, čeprav to ne bi spremenilo končno število točk pri tej nalogi. Na tej točki smo srečali tudi Zmešane, zato smo si vzeli 5 min pavze, nato pa nadaljevali proti Križankam.

KT4 je bil Mestni muzej Ljubljana, kjer smo se vživeli v Rimljane. 

DSC01230 image001
Izbiranje bojnega krika
Priprave na napad

      

                                                                                   

DSC01243

                                                                                Mrtvaki

Po napornih gladiatorskih formacijah nas je čakal sprehod po nabito polnih ljubljanskih ulicah do KT5. Na tej kontrolni točki so morali MČ-ji odigrati naslednjo zgodbo...

DSC01278

 

 

 

 

DSC01260

 

Nekoč je živela princeska (Jon), ki je nekega dne veselo poplesavala okoli grajske fontane (Jure). Medtem ko si je veselo prepevala in se smehljala, jo je opazoval vrtnar (Maks). Stopil je do princeske in ji poljubil roko. Nenadoma pa je prišel naduti vitez (Filip), stopil s svojega vrtnarja in se razjezil nad vrtnarja. Ta se je žalosten umaknil in se usedel na kamen (Domen). Princeski vitezovo dejanje ni bilo všeč, zato je odšla za vrtnarjem in mu pomagala vstati. Mimoidoči so ji zaploskali.

image002

image003

Spremljevalci

                                                                                                                               

 

Šesta kontrolna točka se je nahajala v bližini. Naša naloga je bila, da ugotovimo, katero podjetje varuje razstavo v Mestni hiši, zato smo kar vprašali varnostnika. 

Zadnja KT se je nahajala na ljubljanskem gradu, od koder smo si lahko ogledali velik del Ljubljane - nekateri smo ostalim poskusili pokazati, kje živimo in kam hodimo v šolo. Ker je bila Lina tako polna energije in je hodila nekaj korakov pred ostalimi, si je vzela nekaj časa, da je posnela par panoramskih slik.

image004

                                                                                Razgled z gradu

Fotoorientacijo smo morali zaključiti na Prešernovem trgu. Zbrali smo še nekaj moči in pohiteli, da bi ujeli časovnico - to nam je tudi uspelo, zato smo si privoščili še sladoled, nato pa odšli domov. 

 

Rebeka